Pļaujmašīna un dārza traktors cub cadet

MAURIŅA TRAKTORS VAI PĻAUJMAŠĪNA?

Meklē zāles pļāvēju savam piemājas mauriņam? Piemērots zāles pļāvējs var pamatīgi atvieglot zāliena pļaušanas procesu, taču, tā kā pieejamas daudz un dažādas izvēles, iegādāties piemērotāko ierīci var būt sarežģīts uzdevums.

DĀRZA TRAKTORI UN ZĀLES PĻAUJMAŠĪNAS

Ja vēlies būt pārliecināts par to, ka veic pareizo izvēli, sākumā ir svarīgi saprast dažādu zāles pļāvēju atšķirības.

PĻAVAS VAI MAURIŅA PLATĪBA

Galvenais faktors, kas jāņem vērā, veicot izvēli starp mauriņa traktoru un zāliena pļāvēju, ir pļaujamā platība. Zāles pļāvējs vairāk piemērots mazākām platībām, kas ir aptuveni 100 – 1000 kvadrātmetri, savukārt zāliena traktors vairāk piemērots lielām platībām, kas ir aptuveni 1000 – 10000 kvadrātmetri.

Lai Tu būtu drošs, ka izvēlētā ierīce spēj tikt galā ar Tava piemājas mauriņa platību, noteikti pievērs uzmanību ierīces parametriem – varētu likties, ka lielām platībām piemērots tieši zāliena traktors, taču augstas jaudas zāles pļāvējs var būt tikpat efektīvs.

TEHNIKAS PARAMETRI

Otrs svarīgākais faktors ir noskatītās tehnikas parametri. No pļaušanas tehnikas parametriem atkarīgs tas, kā tehnikas tiek galā ar dažādiem šķēršļiem, kā ejas, koki, puķu dobes u.c. kompozīcijas. Lai arī varētu likties, ka šķēršļu pievarēšanai nepieciešama mazāka tehnika, tā nav – šajā gadījumā jāņem vērā, kur atrodas pļaušanas mehānisms “panna”, jo tieši tas ietekmē ierīces manevrējamību.

Zāliena traktoram pļaušanas panna visbiežāk atrodas vidū, savukārt zāles pļāvējam pļaušanas panna visbiežāk atrodas priekšā. Ja pļaušanas panna atrodas priekšā, ierīce ir vieglāk manevrējama, līdz ar to spēj labāk piekļūt mauriņa šķēršļiem. Svarīgi – dažādiem modeļiem šis novietojums var atšķirties, tādēļ, izvēloties starp zāles pļāvēju un zāliena traktoru, noteikti pievērs tam uzmanību!

FUNKCIJAS

Zāles pļāvējs paredzēts tieši zāles pļaušanai, savukārt zāliena traktors ir daudzpusīga ierīce, kas spēj paveikt vairāk, nekā tikai nopļaut zāli. Reti kurš zina, ka atsevišķi dārza traktori piemēroti arī tādām darbībām kā lapu vākšana, sniega tīrīšanai, instrumentu pārvadāšanai, piekabes vilkšanai utml.

Ja Tev ir svarīgi iegādāties universālu dārza tehniku, noteikti izvēlies zāliena traktoru, taču, ja Tu patiesi meklē tikai un vienīgi ierīci, kas pildīs zāles pļaušanas funkciju, izvēlies zāles pļāvēju. Tas, ko iespējams paveikt ar izvēlēto ierīci, protams, atkarīgs no konkrēta modeļa un tā komplektācijas.

FUNKCIONĀLĀKO MAURIŅA PĻAUJMAŠĪNU SORTIMENTU APSKATI ŠEIT:

APKOPES SAREŽĢĪTĪBA UN IZMAKSAS

Zāliena traktori ir dārgāki, nekā zāles pļāvēji, un ne velti – tiem parasti ir vairāk funkciju, turklāt tiem ir sarežģītāka tehniskā uzbūve. Ir ļoti svarīgi apdomāt šo aspektu, jo ar ierīces iegādi izmaksas nebeidzas – lai nodrošinātu tās ilgtspēju un veiktspēju, tā ir jāuztur, par to ir regulāri un pamatīgi jārūpējas.

DARBA KOMFORTS

Ja pļaujamā platība ir ļoti liela, pļaušanai nākas veltīt daudz laika un spēka, līdz ar to nozīmīgs faktors ir komforts. Domājot par komfortu, lielām platībām vairāk piemērots tieši zāliena traktors, kas sniedz iespēju apsēsties, nepārtraucot darbu.

TEHNIKAS JAUDA

Lielākā atšķirību starp zāliena traktoriem un zāles pļāvējiem atrodas zem to ”pārsega”. Zāliena traktoriem ir lielāka jauda jeb vairāk zirgspēku, savukārt zāles pļāvējiem ir zemāka jauda jeb mazāk zirgspēku. Jo lielāka pļaujamā platība, jo jaudīgāku pļaušanas ierīci vajadzētu iegādāties. Ņem vērā – varētu likties pretēji, taču ne vienmēr zāliena traktori ir jaudīgāki par zāles pļāvējiem! Lai noskaidrotu ierīces jaudu, apskati ierīces lietotāja rokasgrāmatu vai konsultējies ar pārdevēju. Ne visiem ir svarīgi, lai dārza tehnika ir pati jaudīgākā – arī mazāk jaudīgas zāles pļaušanas ierīces var paveikt savu darbu lieliski. Stiga, Al-Ko, Cub Cadet dārza tehnika aprīkota ar dažādiem jaudas līmeņiem, līdz ar to katrs var izvēlēties sev vēlamo!.

JAUDĪGĀKO DĀRZA TRAKTORU SORTIMENTU APSKATĪT IESPĒJAMS ŠEIT: